MEDISCHE FITNESS

MEDISCHE FITNESS

BEHANDELING:

BEHANDELING:

Medische Fitness

Medische Fitness

Medische fitness is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan beoefenen. Met medische fitness verhoog je op een verantwoorde manier de belastbaarheid van het lichaam. Tijdens een trainingsperiode voel je jezelf energieker en sterker. De medische fitness zal bestaan uit een groepstraining van één of twee uur per week (naar eigen behoefte), en zal naast een goede work-out tevens een gezellig uurtje met leeftijdsgenoten zijn.

WANNEER

WANNEER

is medische fitness iets voor u?

is medische fitness iets voor u?

Heeft u net een blessure gehad, heeft u lang niet gesport? Heeft u een chronische klacht zoals artrose, COPD, diabetes of terugkerende lage rug- of nekklachten? Of heeft u geen klachten maar wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven?
Dan is medische fitness voor u een goede manier om op een goed niveau te kunnen (blijven) bewegen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een verantwoorde en gedoseerde training de kwaliteit van leven verhoogt.

STARTEN

STARTEN

met medische fitness

met medische fitness

Voor u start in de groepstraining, zal er een intake plaats vinden. We stellen u enkele vragen over uw gezondheid en over uw doelen met betrekking tot uw fysieke gesteldheid. Vervolgens brengen we middels een aantal testen en metingen uw basisniveau in kaart. Met deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Daarna kunt u moeiteloos instromen in de groep, afhankelijk van uw voorkeur en beschikbaarheid.

PRAKTISCHE

PRAKTISCHE

Informatie

Informatie

De groepen bestaan uit maximaal 7 á 8 personen. De kosten bedragen 9.50 euro per keer als u kiest voor één training per week. Als u kiest voor twee trainingen per week bedragen de kosten 8 euro per keer. Als u verhindert bent worden geen kosten in rekening gebracht, wel verzoeken wij u af te melden wanneer u niet aanwezig kunt zijn. In overleg is het mogelijk een gemiste training in te halen.

Op dit moment hebben we de volgende dagen en tijden waar u uit kunt kiezen:

 • Maandag : 11.30 – 12.30 uur

 • Dinsdag: 11.00 – 12.00 uur

 • Woensdag: 16.00 – 17.00 uur

 • Vrijdag: 11.00 – 12.00 uur
  14.00 – 15.00 uur

HOE

HOE

kunt u zich aanmelden?

kunt u zich aanmelden?

Aanmelden kunt u mondeling doen bij een van onze fysiotherapeuten in de praktijk, of door te bellen naar de praktijklocatie Cassandraplein 040- 711 41 89. Ook kunt u mailen naar: p.garritsen@fysiotherapie-muzenlaan.nl, vermeldt hierbij uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Hierna zullen we samen met u een intake plannen.

DENKT U

DENKT U

tijdens het sporten ook aan uw eigen veiligheid?

tijdens het sporten ook aan uw eigen veiligheid?

 • Zorg dat u vooraf de fysiotherapeut goed informeert over uw gezondheidstoestand, bijzonderheden of veranderingen moeten ten alle tijde vooraf worden gemeld. Hierop kan het programma worden aangepast indien nodig.

 • Zorg dat u voor, tijdens en na het sporten voldoende drinkt. In de praktijk is altijd drinkwater aanwezig. Mag u i.v.m. met een vochtbeperking minder drinken? Neem dan altijd een afgemeten hoeveelheid mee naar de praktijk.

 • Zorg ook dat u altijd voldoende gegeten heeft voor het sporten.

 • Houdt u aan de instructies van de fysiotherapeut voor veilig gebruik van de apparaten.

 • Aanpassen van een trainingsprogramma gebeurt altijd in overleg met de fysiotherapeut, niet op eigen initiatief

 • Zorg indien nodig voor droge kleding (jas, vest) voor na het sporten.

MAAK KENNIS

MAAK KENNIS

Met ons team

Met ons team

Fysiotherapie Muzenlaan – Cassandraplein is er voor mensen die het belang en voordeel zien van een gezond en fit lichaam. Om je lichaam gezond en fit te houden moet je investeren. Moeite doen. Werk verzetten. Met de zekerheid dat hetgeen je doet, goed is. Wij helpen je vooruit. Wij kijken naar je persoonlijke doelen en mogelijkheden en helpen je die doelen op een effectieve en verantwoorde wijze te bereiken.