MANUELE THERAPIE

MANUELE THERAPIE

BEHANDELING:

BEHANDELING:

Manuele therapie

Manuele therapie

Binnen onze praktijk is er ook een manueel therapeut werkzaam, te weten Patrick Garritsen. Om te kijken of een manueel therapeutische behandeling wellicht voor U een mogelijkheid zou zijn geven we hieronder eerst wat meer informatie.

WAT IS

WAT IS

Manuele therapie

Manuele therapie

U heeft vast wel al eens gehoord van manuele therapie, maar wat is nu het verschil tussen de manueel therapeut en de fysiotherapeut? Een manueel therapeut is na zijn opleiding fysiotherapie zich verder gaan specialiseren. De manueel therapeut wordt binnen de fysiotherapie wel gezien als de specialist op het gebied van nek en rugklachten en klachten in het lichaam die een samenhang hebben met de wervelkolom. De manueel therapeut kijkt meer naar het totale plaatje en beschouwt het lichaam daarbij als 1 geheel, zodoende dat een onverklaarbare klacht aan bijvoorbeeld uw knie de oorsprong in de lage rug kan hebben. In de volksmond staat de manuele therapeut ook wel bekend als “de kraker” dit doordat een manueel therapeut ook manipulaties toe kan passen waarbij een krakend geluid gehoord kan worden. De manuele therapie is doordat het een brede specialisatie is met diverse technieken geschikt voor diverse klachten, zowel voor jong als voor oud.

HOE WERKT

HOE WERKT

het bij de manuele therapie?

het bij de manuele therapie?

Indien u een afspraak maakt bij onze manuele therapeut zal deze beginnen met het uitvragen van uw klachten tijdens een intakegesprek. Aan de hand van de informatie mbt de klacht, de duur van de klacht, de lokalisatie en nog enkel andere zaken zal de manueel therapeut al bepaalde hypothesen vormen mbt uw klacht. Aan de hand van deze hypothesen zal hij gaan kijken naar het bewegen van uw gewrichten, lengte van spieren testen of andere in zijn ogen noodzakelijke onderzoekjes uit gaan voeren. Na het onderzoek zal hij met u bespreken wat zijn ideeën zijn met betrekking tot uw klacht en een behandelplan gaan opstellen. Met de manuele behandeling in combinatie met oefeningen voor thuis zal vervolgens gewerkt worden aan het optimaliseren van uw herstel en het kunnen uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden. Daarnaast worden er adviezen gegeven hoe u in de toekomst een mogelijke terugval kan voorkomen.

MANUELE THERAPIE:

MANUELE THERAPIE:

voor wie is het geschikt?

voor wie is het geschikt?

Manuele therapie is zoals eerder vermeld geschikt voor diverse klachten, zowel voor jonge als voor de ouder wordende mens. Indien je klachten aan het lichaam hebt kan het altijd raadzaam zijn ook de manueel therapeut daarnaar te laten kijken. Een verkeerde aanname is vaak dat de manuele therapie alleen geschikt zou zijn voor jongere of sporters. Om een inzicht te geven van wat voor soort klachten in aanmerking komen voor een manueel therapeutische behandeling zullen hieronder enkele klachten genoemd worden waarbij met manuele therapie een goed en tevredenstellend resultaat behaald kan worden.

  • Hoofdpijnklachten

  • Duizeligheid

  • Vastzittende of stram aanvoelende lage rug

  • Tennisarm
  • Onverklaarbare klachten in de armen of benen (zonder een duidelijke oorzaak)
  • Bewegingsbeperking in de gewrichten
  • Whiplash
  • Hernia

  • Ademhalingsproblemen agv geblokkeerde ribben.

Dit is een korte opsomming van mogelijke klachten die we middels manuele therapie kunnen verhelpen binnen deze praktijk.
Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen of denkt u dat onze manueel therapeut u verder kan helpen in het herstellen en begeleiden bij uw klachten neemt u dan contact op met onze

MAAK KENNIS

MAAK KENNIS

Met ons team

Met ons team

Fysiotherapie Muzenlaan – Cassandraplein is er voor mensen die het belang en voordeel zien van een gezond en fit lichaam. Om je lichaam gezond en fit te houden moet je investeren. Moeite doen. Werk verzetten. Met de zekerheid dat hetgeen je doet, goed is. Wij helpen je vooruit. Wij kijken naar je persoonlijke doelen en mogelijkheden en helpen je die doelen op een effectieve en verantwoorde wijze te bereiken.