Medische fitness iets voor u?

Medische fitness is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan beoefenen. Met medische fitness verhoog je op een verantwoorde manier de belastbaarheid van je lichaam. Tijdens en na een trainingsperiode voel je jezelf energieker en sterker. De medische fitness zal bestaan uit een groepstraining van één uur per week en zal naast een goede work-out ook een gezellig uurtje met leeftijdsgenoten zijn.

 

Wanneer medische fitness?

Heeft u bijvoorbeeld net een blessure gehad, heeft u lang niet gesport of voelt u zich niet sterk genoeg om alleen te gaan sporten? Heeft u een chronische ziekte zoals reuma, COPD, diabetes of terugkerende lage rug- of nekklachten? Of bent u op leeftijd, maar toch fit en wilt u zo lang mogelijk alles zelfstandig kunnen blijven doen?

Dan is medische fitness een goede manier om op niveau te komen (en te blijven) en het bewegen weer op te pakken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat verantwoorde en gedoseerde (conditie) training de kwaliteit van leven verhoogt.

 

Intake

Voor u start met medische fitness, zal er een intakegesprek plaats vinden. We stellen vragen over uw gezondheid en wat u wilt bereiken met de medische fitness.  Vervolgens brengen we middels een aantal testen en metingen uw fysieke gesteldheid in kaart. Aan de hand van de gegevens van de intake wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld.

 

Praktische zaken

De groepen zullen bestaan uit maximaal 7 leeftijdgenoten die ongeveer dezelfde belastbaarheid als u hebben. De kosten voor de medische fitness zijn 7 euro  voor één training per week(excl. 6% btw) als u 2 maal in de week komt zijn de kosten 5,50 euro per keer (excl. 6% btw). Wij hebben groepen op woensdag van 15.30-16.30,  op vrijdag van 12.00-13.00  en van 14.00-15.00, daarnaast zijn  wij ook een nieuwe groep gestart op zaterdag van 11.00-12.00.

 

Aanmelden?

Stuur een mail met: uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar judith@fysiotherapie-muzenlaan.nl of meldt u bij een van onze fysiotherapeuten in de praktijk. Ook kunt u bellen naar de praktijklocatie Cassandraplein: 040-7114189. Vervolgens zal er contact met u worden opgenomen voor het plannen van een intake.